BREED

Pokušavate odlučiti koja je pasmina mačke najbolja za vas? U ovim člancima pronaći ćete korisne informacije. 

0 Results ordered by

Relevance
  • Relevance
  • Title

Upoznajte svoju pasminu

Možda ste aktivna i otvorena osoba koja traži prijatelja jednako sklonog avanturi. Ili možda želite opuštenu mačku koja ne traži puno pažnje i čija je omiljena aktivnost spavanje. Znate što želite, ali kako to pronaći? Krenite od istraživanja pasmina mačaka. Svaka ima svoju povijest, osobnost i izgled, a jedna od njih može savršeno pristajati vama i vašem životnom stilu.

Karakteristike i osobnost

Bez obzira na to je li pasmina dugodlaka, kratkodlaka ili miješana, svaka ima jedinstvene karakteristike i osobnost. Neke od njih zahtijevaju određeni životni stil ili dobro razumijevanje njezinih potreba. Na primjer, ako imate djecu ili druge ljubimce, neke vrste mačaka ugodnije su u igri od drugih. Također razmislite o tome koliko vremena želite provesti u uređivanju svog ljubimca. Neke vrste mačaka zahtijevaju vrlo malo uređivanja, dok druge treba redovito četkati kako bi ostale čiste i zdrave. Ako je netko u kućanstvu alergičan na mačke, uzmite u obzir hipoalergene ili niskoalergijske mačke. 

Koja je pasmina najbolja za vas?

Smatra se da ljudi uzgajaju mačke određenih karakteristika već tisućama godina. Ali čak i ako ne možete doći do uzgajivača, svejedno uz malo istraživanja i obraćanja pažnje na svoj životni stil i osobnost možete pronaći odgovarajući mačku za sebe. Zapravo, možete birati između više od 40 pasmina mačaka. Dok marljivo obavljate svoju domaću zadaću, pregledajte profile koje smo naveli i istražite povijest svake pasmine. Pronaći ćete zanimljive priče o porijeklu, uvozu, pa čak i legende o svom budućem mačjem prijatelju.