Naša posvećenost dobrobiti životinja

Posvećenost tvrtke Hill's dobrobiti životinja

Svi ljubimci za koje se pobrine Hill’s Pet Nutrition živjet će u sigurnom i čistom okolišu, okruženi ljubavlju i s mnogo prilika za igru. Koristimo samo neinvazivne i humane metode istraživanja, potrebne za razvoj prehrambene tehnologije kako bi psi i mačke živjeli dulje i zdravije. Naše inovacije na području prehrane kućnih ljubimaca bez konkurencije su u branši. Svoje poslovanje i ugled izgradili smo na činjenici da uvijek primjenjujemo najviše etičke standarde.

Svaki dan dokazujemo da kvalitetna znanstvena tehnologija i suosjećajna briga za životinje idu ruku pod ruku kad je riječ o poboljšanju zdravlja kućnih ljubimaca. Stoga Hill’s podržava [i prakticira] samo odgovorno, pažljivo i humano postupanje sa psima i mačkama. Sve studije koje Hill's provodi ili podržava u svom Centru za prehranu kućnih ljubimaca ili u domovima potrošača, veterinarskim školama ili drugdje, moraju biti usklađene sa sljedećim strogim pravilima tvrtke Hill's kako bi se osigurala iznimna skrb za životinje:

  • Ne sudjelujemo u studijama koje ugrožavaju zdravlje pasa i mačaka. Sve studije koje podupire Hill's osmišljene su tako da održavaju i poboljšavaju zdravlje životinja. Nikakve studije koje bi zahtijevale eutanaziju ne obavljaju se na psima i mačkama.
  • Prilikom istraživanja apsorpcije, distribucije, pohrane, upotrebe i izlučivanja hranjivih sastojaka kod pasa ili mačaka koristimo samo metode koje su veterinarski ekvivalent humanih nutricionističkih ili medicinskih studija. Hill’s ne podržava i ne provodi studije koje uzrokuju bol ili ozljeđuju pse i mačke. To se temelji na uvjerenju da je ono što je bolno za ljude također bolno za pse i mačke.
  •  Studije provodimo samo ako imamo dovoljno dokaza da možemo poboljšati zdravlje i dobrobit kućnih ljubimaca. Te studije često rezultiraju revolucionarnim otkrićima u prehrani te unapređuju živote milijuna pasa i mačaka.
  • Neprestano nastojimo smanjiti potrebu za istraživanjima koja se provode na životinjama. Značajan broj pasa i mačaka koji sudjeluju u našim studijama sudjelovali su u testovima koji se provode kod kuće. Naši veterinari i nutricionisti stručno razvijaju modele simuliranja životinjskih sustava. Na primjer, za testiranje oralne njege prvi smo upotrijebili "umjetna usta" koje mjere učinkovitost novih tehnologija. Drugi je primjer naš razvoj i upotreba matematičkih formula na temelju profila nutrijenata u hrani, koji točno predviđa pH urina mačaka bez testiranja na životinjama.
  • Kao dokaz da je naša terapeutska hrana sigurna i učinkovita, podupiremo studije na ljubimcima kod kojih su se bolesti i druga stanja pojavili prirodno. Ne sudjelujemo u studijama u kojima se za stvaranje ili simuliranje bolesti koriste kirurške ili nekirurške metode.
  • Hill’s Pet Nutrition Center i sve vanjske jedinice koje podupire Hill's moraju ispunjavati ili nadilaziti sve regulatorne standarde brige o životinjama. Za sve studije koje se provode u vanjskim jedinicama dodjeljujemo "zaštitnike ljubimaca" odgovorne za brigu o životinjama, koji su ključni za pružanje okruženja s mnogo prilika za vježbu i druženje.
  • Strastveno podupiremo usvajanje pasa i mačaka koji su prethodno sudjelovali u studijama. Prije nego što ih odvedu kući, nove vlasnike kućnih ljubimaca opsežno savjetujemo kako se za njih brinuti.
  • Rezultate naših studija objavljujemo kako bismo prenijeli znanje o prehrani i zdravlju te spriječili nepotrebno ponavljanje studija na psima i mačkama.
  • Hill’s koristi podatke samo iz studija koje su u javnoj domeni (prethodno objavljene) ili provedene u sklopu ovih Pravila o globalnoj dobrobiti životinja.