URINARNE POTEŠKOĆE KOD PASA NUTRICIONISTIČKA
NJEGA ZA
VIŠESTRUKA
STANJA

Iako veterinar može tretirati i liječiti mnoge urinarne poteškoće kod pasa, uključujući infekcije urinarnog trakta i struvitne kamence, u nekim slučajevima urinarno stanje pasa može zahtijevati cjeloživotnu njegu. Kamenci od kalcijevog oksalata kod pasa mogu predstavljati dugoročan izazov. Srećom, urinarna pseća hrana može imati važnu ulogu u rastvaranju struvitnih kamenaca i tretmanu urinarnih stanja sprječavanjem njihovog ponovnog nastanka.

U sklopu sveobuhvatnog plana njege koji obuhvaća lijekove, pseća hrana za urinarno zdravlje može psima pomoći da se vrate svojoj svakodnevnoj rutini i ponovo pridruže obitelji.

„ZAŠTO MOJ PAS MOKRI POSVUDA?“

RAZUMIJEVANJE NESHVAĆENIH STANJA

Kada pas urednih toaletnih navika počne urinirati po kući, vlasnici često misle da mu se to slučajno događa. Nažalost, to ponekad može rezultirati gubitkom povjerenja i napetim odnosom između ljubimaca i njihovih vlasnika. Ove „nezgode“, međutim, ponekad su nešto mnogo više. One mogu biti važni indikatori ozbiljnih medicinskih stanja koja se mogu tretirati. Zato je važno prepoznati simptome urinarnih poteškoća kod pasa kako biste mogli donijeti informirane odluke o njihovom urinarnom zdravlju.

PREPOZNAJTE SIMPTOME URINARNIH POTEŠKOĆA KOD SVOG PSA

Koliko god vam bile stresne urinarne poteškoće vašeg psa, često su jednako neugodne i za njega. Obratite pažnju na ove simptome i obratite se veterinaru ako primijetite da bi vaš ljubimac mogao patiti od urinarnog poremećaja.

MOKRENJE PO KUĆI

Ako vaš odrastao pas ima česte „nezgode“ s mokrenjem ili to čini na neuobičajenim mjestima, to može biti simptom nekoliko čestih urinarnih stanja, osobito ako je količina urina mala.

BOLNO MOKRENJE

Naprezanje pri mokrenju ili druge poteškoće s mokrenjem mogu upućivati na mokraćne kamence ili druge urinarne poremećaje.

KRV U URINU

Ako otkrijete krv u urinu svog psa, to je simptom mokraćnih kamenaca ili drugih medicinskih stanja koja treba odmah provjeriti.

UČESTALO MOKRENJE

Ako vaš pas izlučuje manje količine urina nego obično ili često pokušava izaći van, obratite pažnju na to i obratite se veterinaru.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

UOBIČAJENE URINARNE POTEŠKOĆE KOD PASA

Ljubimci mogu patiti od brojnih urinarnih stanja, uključujući infekcije mokraćnog mjehura, struvitne kamence i kamence od kalcijevog oksalata. Ovisno o dijagnozi vašeg psa, tretman se može razlikovati od slučaja do slučaja, ali pseća hrana za urinarnu njegu općenito je važan dio dugoročnog tretmana za sprječavanje budućih urinarnih poteškoća.

TRETMAN URINARNIH POTEŠKOĆA KOD PASA

Kada je riječ o urinarnim stanjima, ne postoji jedinstveno rješenje za sve. Zato je važno usko surađivati s veterinarom kako bi se odredio najbolji tretman za jedinstvene potrebe vašeg psa.

Psi kojima su dijagnosticirani urinarni poremećaji obično se tretiraju sveobuhvatno, od urinarne pseće hrane, preko lijekova, pa sve do kirurškog zahvata ako je potreban. No zapamtite, čak i uz najbolji tretman, neki psi mogu imati ponavljajuće simptome ili povremene epizode.

PREHRANA

Ako tražite najbolju pseću hranu za urinarno zdravlje, potražite hranu s umjerenim sadržajem minerala kao što su kalcij, fosfor i magnezij, koji mogu uzrokovati formiranje kristala u urinu.

LIJEKOVI

Ovisno o potrebama vašeg psa, veterinar može propisati antibiotike (u slučaju infekcija urinarnog trakta) ili lijekove kako bi tretirao eventualnu bol povezanu s kamencima dok urinarnom psećom hranom pomažete u rastvaranju kamenaca i sprječavanju budućih ponovnih pojavljivanja.

RESURSI I SAVJETI

Za više informacija o stanju svog psa i o tome kako im možete pružiti najbolju moguću njegu pregledajte ove korisne resurse našeg veterinarskog tima.

Pitajte svog veterinara za urinarnu hranu koja predstavlja korak prema boljoj kvaliteti života vašeg ljubimca

PRONAĐITE VETERINARA