Naša povijest

Dr. Mark Morris, Jr.

Dr. Mark Morris Jr.

Dr. Mark Morris Jr., sin osnivača tvrtke Hill's Pet Nutrition Dr. Marka Morrisa, nastavio je tradiciju koju je njegov otac započeo na području prehrane kućnih ljubimaca.

Odrastajući u kući u kojoj je njegova majka pripremala hranu za kućne ljubimce Prescription Diet™ njegovog oca, Mark Morris Jr., odlučio je nastaviti cjeloživotni rad svog oca. Mlađi Dr. Morris primijetio je potražnju za hranom za kućne ljubimce dosljedne i visoke kvalitete za upotrebu u istraživanjima. Tada hrana za kućne ljubimce nije bila pomno regulirana, stoga su znanstvenici imali poteškoća u održavanju integriteta svog rada.

Science Diet Cans

 

Stoga je Dr. Morris razvio prehrambenu formulu za zdrave ljubimce. Godine 1968. asortiman hrane bio je dostupan kod veterinara i stručnjaka za kućne ljubimce kao Hill's™ Science Diet™. Asortiman se nastavio proširivati i danas obuhvaća više od 50 hrana brenda Science Diet i više od 60 hrana brenda Prescription Diet™ formuliranih za mnoge životne faze i posebne potrebe zdravih kućnih ljubimaca.

Small Animal Clinical Nutrition books

 

Dr. Morris Jr. mnogi smatraju ocem prehrane za blagostanje malenih životinja, a radio je i na uspostavi standarda za hranjenje životinja u zoološkim vrtovima pripremljenom hranom. Bio je jedan od osnivača fakulteta za veterinarsku prehranu American College of Veterinary Nutrition(ACVN) i autor je brojnih publikacija o prehrambenom reguliranju bolesti, držao je predavanja veterinarima diljem svijeta, kao i studentima veterine te vlasnicima kućnih ljubimaca. Dr. Morris Jr. jedan je od autora sveobuhvatnog udžbenika "Small Animal Clinical Nutrition" (Klinička prehrana malenih životinja), koji je jedan od najčešće citiranih izvora o toj temi diljem svijeta.

Dr. Morris Jr. umro je 14. siječnja 2007. u dobi od 72 godine.