Psi malih pasmina poput ostalih su pasa - jedinstveni!

Odgovarajuća hrana za male pasmine pasa ima idealan izbor sastojaka i hranjivih tvari koji zadovoljava njihove potrebe.

Psi malih pasmina poput ostalih su pasa - jedinstveni!

Psi malih i patuljastih pasmina, uglavnom oni čija masa ne prelazi 10 kg kad odrastu, obično se nazivaju "igračkama", "minijaturnim" ili psima "za društvo i pratnju". Stoljećima su najdraži prijatelji ljudi diljem svijeta - od tibetskih španijela, miljenika svećenika u Himalajama do patuljastih kontinentalnih španijela, cijenjenih među europskim kraljevskim obiteljima. Pojedine male pasmine, poput terijera, uzgojene su kako bi neumorno radile uz svoje najbolje ljudske prijatelje. Bez obzira na njihovu prvotnu namjenu, danas ti psi osvajaju srca ma gdje bili.

Yorkshire terrier looks over the shoulder of his owner.

Psi malih pasmina imaju posebne potrebe koje određuju njihova biologija, pasmina i ćud

  • Veliki svijet može biti zastrašujuć za maloga psa. Čak svakodnevni predmeti poput usisavača za prašinu mogu mu se činiti ogromnim. Promjene u svakodnevnoj rutini - poput putovanja, posjete veterinaru ili susreta s nepoznatim ljudima - odvajanje od obitelji ili glasna buka mogu izazvati stres.
  • Zahvaljujući svojoj veličini, mali psi žive dulje. Međutim, to istodobno znači da su dulje izloženi slobodnim radikalima, koji mogu oštetiti stanice i DNK.
  • Može Vam se činiti da Vaš pas izgleda dobro, ali idealna težina ovisi o veličini i pasmini. Vaš će Vam veterinar reći koja je njegova idealna težina.

Svakodnevne stresne situacije

Možemo pomoći svojim ljubimcima tako da smanjimo uzroke stresa u njihovim životima kada je to moguće i da im osiguramo sigurnu i poznatu okolinu ljudi. Pas mora imati svoj vlastiti prostor, ležaj ili prostirku gdje će se osjećati sigurno i smireno. Odgovarajuća hrana kao što je Hill's Science Plan Calm & Happy, sa smirujućim sastojcima kao što je hidrolizirana bjelančevina mlijeka može pomoći uspostaviti ravnotežu raspoloženja kod malih pasa.

Saznajte više

Strah
od odvajanja

Predvidljiva dnevna rutina redovitog hranjenja, šetanja i igre pomaže vašem psu da se osjeća samopouzdanije.

Osjetljivost
na zvuk

Puštajte laganu glazbu psu kako bi slabije čuo ostale uznemirujuće zvukove.

Promjene u rutini
i okolini

Psi vole svoj vlastiti ugodni prostor gdje se mogu povući u osamu. Omiljena dekica ili stari džemper mogu zamjeniti ležaj tijekom putovanja.

Prilaženje psu

Djecu posebno treba naučiti kako se pažljivo ponašati u blizini pasa i pustiti ih da se opuste kad se zasite druženja.

Black and brown terrier looks up intently.

Njega je važna

Količina i vrste njege ovise o pasmini. Pahuljasti pudli i jorkširski terijeri svilenkaste dlake zahtijevaju više posla oko održavanja nego kratkodlake vrste poput šibe ili patuljastog njemačkog pinča. Dugodlake pse treba četkati najmanje jednom dnevno kako bi im dlaka bila u dobrom stanju i kako se ne bi mrsila, jer raspetljavanje može biti bolno. Uvijek četkajte nježno u smjeru rasta dlake i to po cijelom tijelu. Ispravna je prehrana bitna - sastojci poput omega-6 masnih kiselina održavaju zdravlje kože i sjaj dlake.

Dobra i redovita njega važna je za pse malih pasmina:

  • Svakako koristite mlaku vodu koja je ugodna Vašem ljubimcu.
  • Koristite poseban šampon za pse poput Vašeg, nikada nemojte koristiti proizvode namijenjene ljudima.
  • Koristite četku za raščešljavanje dizajniranu za dugodlake pse.
  • Dobro isperite kako biste spriječili probleme s kožom.
  • Dok ga sušite ručnikom posvetite svom psu pažnju i ljubav i umirite ga.
  • Možete sušiti dlaku svog psa sušilom za kosu podešenim na najnižu temperaturu; prijeđite na ručnik ako Vam se čini da je nervozan.

Igra je važna

Vrijeme koje Vaš pas provede u igri s igračkama dobra je prilika za malo vježbe i mentalne stimulacije te druženje i zbližavanje s Vama. Igračke ćete najbolje iskoristiti ako ih istodobno ponudite samo nekoliko te svakih nekoliko tjedana promijenite izbor - tako će Vašem psu uvijek biti zanimljive i nove.

IGRAČKE TREBAJU BITI ODGOVARAJUĆE VELIČINE

Premalene igračke opasne su jer ih pas može progutati ili se ugušiti.

 

IGRA MORA BITI SIGURNA

Uzice, vrpce ili elastične gumice možda su Vašem psu zanimljive, ali mogu biti opasne.

 

KUĆANSKI PREDMETI NISU IGRAČKE

Stvari koje se svakodnevno koriste u kućanstvu mogu biti zabavne Vašem psu, ali one mogu predstavljati opasnost od trovanja ili krhotina.

VRIJEME ZA NOVU IGRAČKU

Igračku treba zamijeniti čim se istroši ili se počne raspadati.

 

Povezani proizvodi

Briga za vaše štene

ČLANCI I ALATI

Pet care centar