HRANA ZA KUĆNE LJUBIMCE
NAJBOLJEG
OKUSATEMELJI SE NA
DETALJIMA

Vrijeme hranjenja više je od svakodnevnog rituala za vašeg ljubimca - to je posebno iskustvo povezivanja koje uključuje sva njegova osjetila.

Bez obzira na to je li riječ o wellness receptu za svakodnevno zdravlje ili dijetetskoj formuli kod koje su hranjive vrijednosti ključne, hrana za kućne ljubimce funkcionira samo ako je ljubimac želi jesti. Zato Hill's primjenjuje znanstveni pristup na sve elemente koji obrok čine zadovoljavajućim i ispunjavajućim događajem.

Stručnjaci uvijek imaju posljednju riječ

Svaku našu hranu za kućne ljubimce provjerili su psi i mačke u našem Centru za prehranu kućnih ljubimaca. Naše životinjske "kolege" shvaćaju svoj posao vrlo ozbiljno, baš kako i trebaju. Oni nam pružaju informacije o okusu naše hrane.

narančasta mačka koja jede mokru hranu s tanjura

Osim što uživaju u mnogo ljubavi i igri, ovi ljubimci pomažu nam da zaključimo kako naša hrana utječe na zdravlje njihovog cijelog organizma i opće blagostanje. To obuhvaća:

  • Koje su arome privlačne psima i mačkama
  • Koje okuse i teksture ljubimci vole
  • Koja je odgovarajuća veličina i oblik svake naše hrane.

Neka pobijedi hrana najboljeg okusa

Svaki profil okusa koji stvorimo prolazi niz procjena kod mačaka i pasa u našem Centru, kako bismo provjerili koji im se viša sviđa. Svakoj skupini pasa i mačaka dajemo različite hrane i pratimo koju će odabrati. Zapisujemo količinu pojedinačne hrane koju svaki ljubimac pojede i na temelju tih podataka možemo pouzdano zaključiti koja je hrana preferirana.

hill’s  variva u bijeloj zdjeli

Slika sastojaka samo je ilustrativne naravi. Sastojci ovise o proizvodu.

 

 

 

Upoznajmo znanost o okusu

Naš tim stručnjaka radi na stvaranju hrane koja će biti privlačna istančanom nepcu mačaka i pasa. Zapošljavamo cijeli tim znanstvenika koji neprestano testiraju nove kombinacije mirisa i okusa kako bi stvorili najprivlačnije okuse hrane za kućne ljubimce.

Tražimo sastojke koji će istovremeno pružiti visoko kvalitetne nutrijente i okuse koje ljubimci obožavaju. Neki od primjera uključuju:

 slika visokokvalitetne piletine
Piletina
slika visokokvalitetne govedine
Govedina
 slika visokokvalitetne janjetine
Janjetina
 slika visokokvalitetnog lososa
Losos
slika mrkve
Mrkva
slika krumpira
Krumpir
 posuda sa zdravim uljem
Ulja i masti

Slike sastojaka samo su ilustrativne naravi

O našim sastojcima

Ni previše, ni premalo.

Svaka naša hrana sadrži precizno uravnotežene nutrijente koji ispunjavaju specifične zdravstvene potrebe, uključujući one specifične za životnu fazu ili veličinu ljubimca, kao i neke posebne potrebe.

izbliza slika psećeg nosa

Dešifriranje arome

Aroma hrane za kućne ljubimce može predodrediti interes psa ili mačke čak i prije nego što dođe do zdjele.

Jedna hrana za kućne ljubimce može sadržavati do 200 različitih molekula okusa/aroma. U dobrim uvjetima, ljudski nos može ih prepoznati tek 15-20. Primjenom sofisticiranih tehnika, naš vrhunski laboratorij za analizu pomaže nam u otkrivanju kompleksnih okusa i aroma na molekularnoj razini kako bismo mogli donijeti zaključke o hrani iz perspektive ljubimaca.

Aromagram:
Analiza okusa

Da bismo usporedili i replicirali različite profile aroma, prvo nam treba način da ih opišemo. Naš ljudski osjetilni panel koristi se preciznim jezikom kako bi razlikovao atribute mirisa i okusa. Epiteti kao što su "pečeno" i "mesno" stvaraju razrađeni profil okusa koji nazivamo aromagramom.

Svaki aromagram djeluje gotovo poput "otiska prsta okusa" za određenu hranu za kućne ljubimce. Testiranjem okusa s kućnim ljubimcima i usporedbom ovih profila možemo otkriti što se psima i mačkama sviđa, a što ne.

Tekstura

Odgovarajući okus obuhvaća sva osjetila, a fizički atributi same hrane za kućne ljubimce također imaju važnu ulogu.

zdjele mokre hrane

Slika sastojaka samo je ilustrativne naravi. Sastojci ovise o proizvodu.

 

 

Mokra hrana za ljubimce i variva

Bez obzira je li riječ o mljevenoj hrani, pašteti ili varivu, mokra hrana za ljubimce sjajan je obrok zbog zadovoljavajućih tekstura i jakih aroma. Poslužite ih kao samostalan obrok ili kao ukusan preljev preko suhe hrane.

Kupite mokru hranu

Za pseZa mačke

Kupite varivo

Za pseZa mačke

Dizajniranje boljih granula

slika različitih oblika mrvica

Oblici granula prilagođeni su različitim ukusima i različite su učinkovitosti.

 slika teksture mrvica

Tekstura ima važnu ulogu, a psi i mačke vole drobiti i žvakati granule na različite načine.

 slika različitih veličina mrvica

Veličina granula je bitna, osobito za pse. Veći psi vole veće granule.

Sve se svodi na: zdravi i sretni ljubimci

Prije nego što se bilo koji Hill's proizvod nađe u zdjeli vašeg ljubimca, prolazi brojne procjene i provjere kvalitete - od strane našeg tima nutricionista, veterinara, dijetetičara, znanstvenika koji se bave prehranom i izbirljivih ljubimaca - kako bi obrok uvijek bio ispunjavajući doživljaj za vašeg krznenog prijatelja.

Provjerite što misli vaš ljubimac