Naša povijest

Naša povijest

Kasnih 1930.-ih godina Morris Frank, slijepi mladić, putovao je sa svojim psom vodičem, Buddyjem u svrhu promocije Seeing Eye® pasa. Međutim, Buddy, njemački ovčar, patio je od zatajenja bubrega i Frank se za pomoć obratio dr. Marku Morrisu Sr. Dr. Morris smatrao je da je Buddyjeva bolest rezultat loše prehrane pa je sa svojom suprugom u njihovoj kuhinji razvio novu hranu za kućne ljubimce. Louise je s još tri žene nastavila proizvoditi hranu u obiteljskom podrumu Morrisovih, pohranjujući je u Ball® staklenke. Raritan Ration B bila je prethodnik hrane Hill's®Prescription Diet® k/d® Canine i razvijena je za pse sa zatajenjem i insuficijencijom bubrega.

Dr. Morris poslao je hranu Franku, koji je putovao s Buddyjem. Međutim, staklenke su često pucale u transportu. Morris Frank dogovorio je isporuku nekoliko tisuća limenki i stroja za ručno konzerviranje dr. Morrisu. Zatim je njegovo osoblje počelo konzervirati hranu.

 

Novo partnerstvo

Godine 1948. dr. Morris kontaktirao je Burtona Hilla iz tvrtke Hill Packing Company u Topeki u Kansasu radi konzerviranja hrane pod novim nazivom, Canine k/d® i licencirao je Hill za proizvodnju njegove hrane za kućne ljubimce.

U nadolazećim je godinama partnerstvo između dr. Morrisa i tvrtke Hill Packing preraslo u Hill's® Pet Nutrition uz nastavak rasta i dodavanje formula terapijske hrane za kućne ljubimce asortimanu Prescription Diet®. Dr. Morris osnovao je istraživački laboratorij u Topeki godine 1951. Bile su dostupne četiri Prescription Diet hrane za pse.

Sin dr. Morrisa, dr. Mark Morris nastavio je pomagati tvrtki Hill's Pet Nutrition tijekom sljedećih nekoliko desetljeća. Mlađi Dr. Morris primijetio je potražnju za hranom za kućne ljubimce dosljedne i visoke kvalitete za upotrebu u istraživanjima. Stoga je razvio prehrambenu formulu za zdrave ljubimce. Godine 1968. asortiman hrane bio je dostupan kod veterinara i stručnjaka za kućne ljubimce kao Hill's®Science Diet®. Asortiman se nastavio proširivati, a danas obuhvaća više od 50 hrana za kućne ljubimce formuliranih za mnoge životne faze i posebne potrebe zdravih životinja.

Hill’s danas

Godine 1976. tvrtka Colgate-Palmolive kupila je Hill's Pet Nutrition. Danas je hrana za kućne ljubimce Hill's® dostupna u 86 država diljem svijeta. Prodaja je dostigla milijardu dolara u 1999. i nastavila je rasti svake godine. Veterinari diljem svijeta preporučuju i hrane svoje ljubimce Hill's proizvodima više nego bilo kojom drugom svjetskom markom.

U Centru Hill's Pet Nutrition u Topeki u Kansasu veterinari i drugi stručnjaci za prehranu i internu medicinu rade zajedno s kućnim ljubimcima na razvoju kvalitetne i ukusne hrane. Svaki kućni ljubimac ima čist životni prostor odgovarajuće veličine, prostor za vježbanje i stazu za trčanje te druge ljudske i životinjske prijatelje. Pogon svjetske klase obuhvaća i potpuno opremljenu veterinarsku bolnicu certificiranu od strane organizacije American Animal Hospital Association (AAHA), koja je usklađena s najvišim standardima današnjih veterinarskih bolnica za male životinje.

Hill's Pet Nutrition danas nastavlja tradiciju koja je započela 1939. s jednim iznimnim veterinarom. Naše hrane za kućne ljubimce Prescription Diet®, Science Diet® i Ideal Balance™ pružaju najkvalitetniju dostupnu prehranu.

®/ ™ Seeing Eye zaštitni je znak u vlasništvu tvrtke Seeing Eye, Inc. Ball je zaštitni znak tvrtke Ball Corporation.