Mogu li mačke vidjeti u mraku?

Published by
Procijenjeno vrijeme čitanja

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Rabijanje mitova o mačkama

Sad kad imate mačića, sve ono što ste godinama slušali o mačkama odjednom se čini relevantnijim. No, teško je dokučiti mitove i priče s kojima ste odrasli. Ovaj će vam popis pomoći da odvojite činjenice od fikcije.

Dočekaju li se mačke uvijek na noge?

Nažalost, odgovor na ovo je odlučano "ne". Mačke su prilično okretne i imaju tendenciju da prvo instinktivno padnu na noge, ali značajan broj mačaka svake godine se ozlijedi ili čak smrtno strada u padovima. Zaštitite svoje mače postavljanjem zatitaa na prozore i balkone. I nemojte biti u iskušenju testirati teoriju!

Za mačke nema ništa bolje od tanjurića s mlijekom

Ovo je još jedan mit. Ako se vaše mače dobro hrani, a vi ga hranite kompletnom hranom, sve što treba popiti je voda. U stvari, iako može voljeti mlijeko, previše mlijeka nije dobro za nju. Mnoge mačke teško probavljaju laktozu u kravljem mlijeku i može im uzrokovati proljev.

Trljanje maslaca na šape mačaka pomaže im da pronađu put kući ako se izgube

Ako želite masne tragove šapa traže po cijelom namještaju, samo namažite šape maslacem. Ako, međutim, samo želite biti sigurni da će pronaći put kući, opremite je mikročipom. Na taj način, ako se ikad izgubi i bude odvedena lokalnoj veterinarskoj klinici ili skloništu, mogu provjeriti njezine podatke. Tada je možete vratiti kući kući, sigurnu i sretnu.

Mačke mogu vidjeti u mraku

Vaše mače neće moći vidjeti u potpunom mraku. Ovaj je mit vjerojatno nastao jer mačke mogu vidjeti pri vrlo slaboj svjetlosti. To je zato što im se zjenice šire kako bi iskoristile sve dostupno svjetlo.

Trudnice bi trebale izbjegavati svaki kontakt s mačkama

Neke mačke mogu biti zaražene bolešću koja se naziva toksoplazmoza koja se povremeno može prenjeti na ljude mačjim izmetom u wc-ima ili vrtovima, što uzrokuje ozbiljne probleme kod nerođenih beba. Međutim, trudnice ne moraju izbjegavati kontakt s mačkama, već moraju poduzeti nekoliko razumnih mjera predostrožnosti. Ako očekujete bebu, izbjegavajte čišćenje wc-a svog mačića i zamolite nekoga drugog u obitelji da to učini umjesto vas. Ako to morate učiniti sami, obavezno nosite gumene rukavice i temeljito operite ruke

Vezani članci

Vezani proizvodi

  • Za imunitet, zdravu probavu i mišiće kod mačaka
  • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult hrana za mačke s piletinom

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Indoor Cat Chicken namijenjena je mačkama koje žive u zatvorenom prostoru. Formulirana s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana za mačke s piletinom

    <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> formulirana je za podršku optimalnoj kondiciji, s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.</p> <p></p> <ul> <li>Podržava održavanje bezmasnih mišića i idealne tjelesne težine. </li><li>Kontrolirana razina minerala za podršku zdravlju urinarnog trakta. </li><li>Vrlo probavljivi sastojci za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari. </li><li>100% zajamčena kvaliteta, dosljednost i okus.</li></ul>
  • Hill's Science Plan Adult Hrana za Mačke

    <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> formulirana je za podršku optimalnoj kondiciji, s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.</p><p></p><ul><li>Podržava održavanje bezmasnih mišića i idealne tjelesne težine.</li><li>Kontrolirana razina minerala za podršku zdravlju urinarnog trakta.</li><li>Vrlo probavljivi sastojci za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari.</li><li>100% zajamčena kvaliteta, dosljednost i okus.</li></ul>