Zdravstvena skrb

Saznajte više o zdravlju svog mačjeg prijatelja tako da pretražite članke u nastavku. 

0 Results ordered by

Relevance

Savjeti

Prvi dani s vašim novim četveronožnim prijateljem su uzbudljivi, ali kao vlasnik kućnog ljubimca, vjerojatno imate mnogo pitanja o zdravlju svoje mačke. Bilo bi sjajno kada bi nam mačke mogle reći kako se osjećaju. Ali ne brinite, imamo biblioteku punu savjeta o zdravlju mačaka koji će vam pomoći da uočite simptome. Samo pregledajte neke savjete o zdravlju mačaka u nastavku i bit ćete na najboljem putu da postanete najbolji mogući vlasnik kućnog ljubimca.  

Uzroci bolesti

Ako se vaša mačka ponaša drugačije i zabrinuti ste za njezino zdravlje, uvijek je najbolje obratiti se veterinaru. Ovdje možete pročitati o različitim zdravstvenim problemima mačaka i njihovim uzrocima. Bez obzira na to radi li se o genetici, pasmini, dobi, životnom stilu, mentalnom stanju, ponašanju ili okolini, mnogi su mogući uzroci koje treba uzeti u obzir kada primijetite promjene kod svoje mačke. Počnite učiti o ovim uzrocima kako biste uvijek bili spremni za pravilnu njegu.

Znakovi i simptomi

Zdravstvene poteškoće manifestiraju se na brojne načine. Neke su vrlo primjetne i imaju očite simptome, kao što su pojačano mokrenje, stres i prekomjerno uređivanje. No druge zdravstvene simptome nije tako lako uočiti. Upoznajte njezinu osobnost i način reagiranja u određenim situacijama. Promjene njezina raspoloženja ili ponašanja također mogu značiti predstojeće zdravstvene poteškoće.

Preventivne mjere

Od pravilne prehrane, uređivanja i vježbanja do zaštite od parazita i pregleda kod veterinara, postoje mnoge mjere prevencije koje možete poduzeti kako se vaša mačka ne bi razboljela ili ozlijedila. Saznajte više o tome kako možete pružiti sigurnost svojoj mački tako da pročitate članke o preporučenim cijepljenjima, savjete o uređivanju, lijekovima protiv buha i krpelja i ostalo.