Igranje s mačkom uz mali budžet: 7 totalno besplatnih igara

Published by
Procijenjeno vrijeme čitanja

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Igranje s Vašom mačkom ključno je za njezino zdravlje. Stimulativno okruženje održava je mentalno i fizički aktivnom.

Igračke za mačke ne moraju biti skupe. Zapravo, praktički bilo što može postati jeftina igračka za vašeg krznenog ljubimca. Mačku mogu zabaviti kartonske kutije, odbačene novine, pa čak i kocke leda.

No najsretnija je kada se i Vi uključite u igru! Upotrijebite maštu i iskoristite predmete koje imate kod kuće. Smislite igre koje možete igrati sa svojom mačkom i koje Vas ništa neće koštati!

Evo sedam ideja za početak:

1. Praščići ispod pokrivača

Mačke najviše vole loviti. Glumite plijen tako što ćete staviti ruku ispod pokrivača. Odmah će navaliti. Ako ispruži kandže, tanak pokrivač neće vas zaštititi od ogrebotina. Po potrebi upotrijebite plišanu igračku ili slično kako biste se zaštitili od „grabežljivca“.

2. Bacite zgužvane komade papira

Nemojte još baciti reklamne materijale koje primite u sandučić. Zgužvajte ih i bacite pred mačku. Vjerojatno će ih šutnuti po podu, loviti, a onda to opet ponoviti. Nemojte se iznenaditi ako vam ih donese kako biste ih ponovo bacili.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. Mačka koja „čita“ novine

Kao i u igri s pokrivačem, možete pomicati predmet ispod novina (žlicu, olovku ili sl.). Neće moći odoljeti da ga ne pokuša uloviti. Ili napravite „šator“ od papira kako bi se sakrila ispod njega dok vučete traku ili uzicu. U napad!

4. Mačak u vreći

Mačke ne mogu odoljeti šuškavim papirnatim vrećicama i mogu se njima zabavljati satima. Uključite se tako što ćete grebati po vrećici dok je ona unutra. Mačke reagiraju na sve sjene i zvukove. Uvijek je dobro napraviti dodatne rupe kako se mačka ne bi zaglavila u vreći ako se ona prevrne.

5. Začepljene cijevi

Za ovu se igru morate malo potruditi, ali možete vi to! Uzmite malu kutiju, poput one za cipele ili kutije za papirnate maramice s otvorom na vrhu. Prazne rolice toaletnog papira postavite okomito u kutiju. Trebat će vam desetak komada. (Međusobno spojite rolice pištoljem za vruće ljepilo. Rolice će se inače razletjeti po cijeloj kući. Ako vam to ne smeta, preskočite ovaj korak!) Sada možete: izrezati malene otvore s druge strane kutije i gurati neku igračku kroz različite otvore kako bi je mačka pokušala uhvatiti (kao u igri Udri krticu) ili staviti poslastice u rolice, a zatim ih začepiti komadićima papira ili tkanine i pustiti mačku da ih pokuša iščeprkati.

6. Zabava na ledu

Zaigrajte hokej na ledu sa svojom mačkom. Sjednite na pločice ili linoleum i dodavajte se kockom leda. Pobjeđuje onaj tko prvi zabije gol!

7. Kuća za mačke

Naravno, mački možete jednostavno dati kutiju i pustiti je da se igra satima. Uzmite kartonsku kutiju i na svakoj strani izrežite otvor veličine mačke. No zašto samo jedna kutija, kad možete napraviti pravi stan za mačku? Naslažite nekoliko kutija i prekrijte ih dekom kako biste napravili pravu mačju tvrđavu.

Mačke znaju kako se zabavljati. Uskoro ćete smisliti mnoge igre upotrebom uobičajenih predmeta koje imate kuće i koje vas neće ništa koštati. Igre mogu početi!

P.S. Kad završite s igrom, ne zaboravite pokupiti sve uzice, trake i sl. Neke mačke vole jesti uzice i slične predmete, zbog kojih je potrebna liječnička pomoć.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy slobodna spisateljica, Erie, Pa. Ima goldendoodlea pod imenom Maddie, koji tijekom šetnji uvijek njuši isto mjesto u susjedovom dvorištu.

Vezani članci

Vezani proizvodi

 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult hrana za mačke s piletinom

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Indoor Cat Chicken namijenjena je mačkama koje žive u zatvorenom prostoru. Formulirana s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana za mačke s piletinom

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> formulirana je za podršku optimalnoj kondiciji, s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.</p> <p></p> <ul> <li>Podržava održavanje bezmasnih mišića i idealne tjelesne težine. </li><li>Kontrolirana razina minerala za podršku zdravlju urinarnog trakta. </li><li>Vrlo probavljivi sastojci za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari. </li><li>100% zajamčena kvaliteta, dosljednost i okus.</li></ul>
 • Hill's Science Plan Adult Hrana za Mačke

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> formulirana je za podršku optimalnoj kondiciji, s klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i poboljšanim omega-3 masnim kiselinama.</p><p></p><ul><li>Podržava održavanje bezmasnih mišića i idealne tjelesne težine.</li><li>Kontrolirana razina minerala za podršku zdravlju urinarnog trakta.</li><li>Vrlo probavljivi sastojci za optimalnu apsorpciju hranjivih tvari.</li><li>100% zajamčena kvaliteta, dosljednost i okus.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Mature Adult 7+ hrana za mačke s piletinom

  Vjerojatnost da sterilizirane mačke postanu pretile i imaju urinarnih problema trostruko je veća. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken stvorena je kako bi zadovoljila potrebe steriliziranih mačaka. Formulirana s klinički dokazanim antioksidansima i jedinstvenom formulom za upravljanje težinom.