Igra i Vježba : Mačaka

Razmišljate kako svoju mačku održati aktivnom? Pregledajte ove članke. 

0 Results ordered by

Relevance

Održite zdravlje svoje mačke kroz igru 

Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoju mačku je to da se s njom igrate. To će je održati zdravom, povezati vas s njom, a možda čak i poboljšati vaše zdravstveno stanje. Nasreću, mačke se obožavaju igrati, stoga ih nije teško motivirati. Potrebne su samo odgovarajuće mačje igračke, malo zvučne stimulacije i dobre volje! Ukratko, mačja igra gotovo je isključivo stvar stimulacije njezinih lovačkih instinkta.  

Pretvorite vježbanje u igru 

Mačke na otvorenom dobivaju dovoljno vježbe, igre i prilike za lov. No mačke u zatvorenom prostoru sklonije su ljenčarenju. Nasreću, vježbanje mačke nije teško. Zapravo je vrlo zabavno! Osim toga, učvršćuje vaš odnos i održava njezino mentalno i fizičko zdravlje.

Igre i igračke

Mačke su lude za igrama i od vas se traži samo malo kreativnosti. Prvo pokušajte sakriti poslastice koje će tražiti. Budući da je prirodni lovac, obožavat će tražiti iznenađenja. Možete se i igrati skrivača. Samo otiđite u drugu prostoriju i pozovite je imenom. Ne zaboravite je nagraditi kad vas pronađe. Mačje igračke također su sjajan način poticanja na kretanje. Isprobajte igračke u obliku štapa s perima na krajevima, male automobile na daljinsko upravljanje i zvončiće. Ili jednostavno privežite uzicu za neku igračku i povlačite je tako da izgleda kao da se kreće. Mačka će je odmah zaskočiti. Ne dopustite mački da vaše šake i prste tretira kao "plijen". U suprotnom će naučiti da je prikladno napadati ljude. Takvo ponašanje najbolje je odmah zaustaviti prije nego što se mačka na njega navikne, jer navike je teško prekinuti.