Što trebam učiniti za svog pretilog psa?

Published by
Procijenjeno vrijeme čitanja

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

bxp281028

Kao i svakom čovjeku, psu je vrlo lako dobiti nekoliko neželjenih kila. Na žalost, pretili psi imaju kraći život i žive manje sretne živote. Također su podložniji brojnim zdavstvenim problemima kao što su dijebetes, problemi s plućima i srcem, kožnim problemima i artritisu.

Održavanje svog psa vitkim i formi zbog toga je važan dio održavanja općenitog zdravlja.

Na što obratiti pažnju

Zbog velikih razlika u veličini i obliku pasmina pasa može biti teško procijeniti je li Vaš pas pretio. Kada ga pogladite po strani trebali biste moći osjetiti njegova rebra, ali ne bi trebala biti vidljiva. Kada ispruži tijelo (npr. kada skoči) rebra bi se trebala vidjeti. Kada pogledate psa s visine, trebao bi imati izražen uži struk ispred stražnjih nogu.

Neke veće, mišičavije pasmine mogu prilično jednostavno sakriti višak kila. Vaš veterinar moći će dati precizniju procjenu njegove težine i kondicije i odrediti je li pretio i iz kojeg razloga. Zašto je pretio?

Većina pasa je pretilo zbog prekomjernog hranjenja i zaista je lako razumijeti kako je to moguće. Često se treniraju sa hranom kao nagradom i jako brzo naučimo koliko ih usreći posebna poslastica.

Razgovarajte sa svojim veterinarom o prehrani za upravljanje tjelesnom težinom.

Vaš veterinar mogao bi preporučiti jedan od Hill's Prescription Diet proizvoda za upravljanje tjelesnom težinom. Također su dostupni poizvodi za manje "Mini" pasmine, sa granulom koja je malim pasminama pasa jednostavnija za žvakanje.

 • Posebno formulirana kako bi pomogla Vašem psu male pasmine da sigurno i efikasno izgubi težinu, u isto vrijeme zadovoljavajući njegove prehrambene potrebe, Prescription Diet r/d Canine Mini klinički dokazano smanjuje tjelesnu masnoću do 22% u samo 2 mjeseca.Nekoliko savjeta 

Vaš veterinar najbolja je osoba za pomoći Vam odrediti zdrav prehrambeni program za pretilog psa, ali ovi savjeti bi također trebali dati dobar rezultat:

 • Štenci bi trebali imati tri obroka dnevno, dok bi odrasli psi trebali imati samo dva. Vaš pas može bez problema bez hrane biti dva dana ili čak i duže, bez ikakvih posljedica.
 • Ako punite zdjelicu hrane svog psa svaki puta kada je prazna ili ga hranite više od dva puta dnevno, trebali biste smanjiti. Koristite upute za hranjenje na pakiranjima hrane za određivanje točne količine.
 • Vaš pas, bez sumnje, voli hranu sa Vašeg stola ali to nije dobar način za osigurati mu njegove dnevne kalorije. Davanje "poslastica" sa stola može također dovesti do prekomjernog moljakanja za hranu.
 • Polako s poslasticama. Većina ih je formulirano da budu jako ukusne, što znači višak kalorija. Biti će Vam teško kontrolirati porcije hrane ako mu dajete previše poslastica.
 • Psi često znaju odakle dolazi sljedeća poslastica. Ako je potrebno, zamolite susjede i obitelj da ne daju poslastice psu.
 • Pobrinite se da Vaš pas odradi nekoliko dobrih šetnji svaki dan, to će pomoći u održavanju metabolizma i smanjenju apetita.
 • Vaš pas možda treba posebnu hranu za kontroliranje težine. Čak i ako preferira svoju staru hranu, ustrajte. Ne zaboravite, može nekoliko dana živjeti bez hrane. Kada postane gladan, brzo će se naviknuti na novu hranu. Uvijek osigurajte dovoljno svježe vode.

Vaš veterinar stručnjak je u prehrani ljubimaca i trebate ga pitati za mišljenje prije nego radite bilo kakve promjene u dijeti svog psa. Možete ga također pitati za besplatno vaganje - to će također potvrditi je li Vaš pas pretio i Vaš će veterinar preporučiti radnje koje će osigurati da Vaš pas ostane sretan i zdrav.

Vezani članci

Vezani proizvodi

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana za pse s govedinom

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef formulirana je za potporu bezmasnim mišićima i zdravim vitalnim organima. S klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i omega-3 kiselinama.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult s piletinom

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken formulirana je za potporu bezmasnim mišićima i zdravim vitalnim organima. S klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i omega-3 kiselinama.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana za pse s puretinom

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Turkey formulirana je za potporu bezmasnim mišićima i zdravim vitalnim organima. S klinički dokazanim antioksidansima, nemasnim bjelančevinama i omega-3 kiselinama.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Perfect Weight piletina & povrće hrana za pse

  <p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight sadrži jedinstvenu mješavinu sastojaka i nisku razinu masti. Formulirana je kako bi pomogla psima postići zdravu tjelesnu masu za duži životini vijek.</p><p> <br><b>