Zdravstvena skrb

Istražite svijet zdravstvene njege pasa uz ove članke pune korisnih informacija.

0 Results ordered by

Relevance

Savjeti

Ako razmišljate o tome da nabavite psa ili ste bili njegov vlasnik više godina, vjerojatno imate mnogo neodgovorenih pitanja o zdravlju pasa. Srećom, imamo mnogo odgovora i savjeta o zdravstvenoj njezi pasa. Od različitih bolesti pasa i zdravstvenih poteškoća do uzroka, simptoma i preventivnih tretmana, čitanjem članaka sa savjetima možete saznati više o tome kako se brinuti za svog psa.

Uzroci bolesti 

Primijetili ste promjene kod svog psa? Ako se počne ponašati neobično usporeno ili anksiozno, uvijek je najbolje obratiti se veterinaru. Ovdje možete pročitati o različitim zdravstvenim problemima mačaka i njihovim uzrocima. Bez obzira na to radi li se o genetici, pasmini, dobi, životnom stilu, mentalnom stanju, ponašanju ili okolini, mnogi su mogući uzroci koje treba uzeti u obzir. Počnite se informirati o njima već sada kako biste svom psu pružili najbolju moguću njegu.

Znakovi i simptomi

Znate li koje zdravstvene simptome treba shvatiti ozbiljno? Neki su vrlo primjetni. Na primjer, uriniranje u kući često može biti znak poteškoća s bubrezima ili urinarnim traktom. No druge zdravstvene simptome pasa nije tako lako uočiti, npr. letargiju koja može biti znak poteškoće s tjelesnom težinom i zglobovima. Saznajte koje zdravstvene simptome treba shvatiti ozbiljno i kako pravilno zaštititi svog psa. 

Preventivne mjere 

Na vama je da se pobrinete za zdravlje i sigurnost svog psa. Od pravilne prehrane i vježbanja do lijekova i kontrolnih pregleda kod veterinara, postoje mnoge mjere prevencije koje možete poduzeti kako se vaš pas ne bi razbolio ili ozlijedio. Saznajte više o brojnim mjerama opreza i preventivnim tretmanima tako da pročitate članke o preporučenim cijepljenjima, savjete o uređivanju, lijekovima protiv buha i krpelja i ostalo.