Kako psi pokazuju naklonost prema svojim vlasnicima nakon duge odsutnosti

 

Ako ste ikad krenuli na put bez svoga psa, znate da je najuzbudljiviji dio povratka njegova sreća što ste se vratili. Međutim, reakcija psa kad se ponovo nađe sa svojim vlasnikom može ponekad biti nepredvidljiva. Navodimo deset urnebesnih načina na koje psi pozdravljaju svoje vlasnike nakon dugog izbivanja.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 01.

1. Super selfiji

Ljudi obožavaju pokazivati ostatku svijeta kako su sretni što ponovo vide drage osobe nakon dugog puta. Isto tako, neki će psi rado pozirati kad se ponovo nađu s vama. Jedan od razloga zbog koji to rade je imitacija vas, ali slika je savršena. Neki psi čak imaju vlastite račune na društvenim medijima za dijeljenje selfija!

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 02.

2. Očekuje češkanje po trbuhu

Tko ne bi odbacio svu prtljagu i bacio se na češkanje psećeg trbuha čim uđe u kuću? Mnogi psi ostaju na podu dok im vlasnik ne pruži svu pažnju koju zaslužuju, dok drugi vole sljedeće...

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 03.

3. Pozdrav oči u oči

Pas zdesna izgleda kao da očekuje objašnjenje od svog vlasnika gdje je bio tako dugo (zapravo samo želi uspostaviti kontakt njuhom). Bez obzira na to dobivate li puse od svog psa ili on zahtijeva češkanje, provođenje vremena s njim nakon dugog puta važno je za vas oboje.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 04.

4. Donosi vam igračku

Kao što možete i zamisliti, psima postane dosadno kad njihovih ljudskih prijatelja dugo nema, stoga se nemojte iznenaditi ako vam počne donositi sve igračke u kući kad se konačno vratite. Vaš pas vjerojatno se veseli što ćete se zajedno igrati sad kad ste se vratili.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 05.

5. Totalno je smiješan

Neki psi polude od sreće kad vide svoju obitelj na okupu i ne mogu se suzdržati. Od trčanja ukrug, lajanja i skakanja, do valjanja na leđima, možete se samo smijati dok se konačno ne smiri i ne povjeruje da ste konačno tu.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 06.

6. Čekanje na prozoru

Pas sretan što vidi svog vlasnika može razrogačenih očiju, mašući repom čekati na prozoru. Mnogi psi mogu razlikovati zvuk (ili izgled) vašeg automobila od ostalih, stoga je to možda sve što je potrebno kako bi potrčao prema prozoru i pokazao vam koliko je sretan što ste se konačno vratili (uz nadu o slasnoj poslastici).

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 07.

7. Gdje ste bili?

Imate psa koji vas intenzivno njuška kad se vratite s puta? Kako navodi PBS, psi imaju u svom nosu preko 300 milijuna olfaktornih senzora i znaju ako ste bili blizu drugih životinja ili u novim okruženjima. I obožavaju upiti svaki novi miris koji donesete sa sobom.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 08.

8. Obasipanje poljupcima

Neki psi ne mogu dočekati da vas izljube (možda čak i zagrle) kad se vratite s kratkog puta. Psi uživaju pokazivati bezuvjetnu ljubav prema svojim vlasnicima. Koji vlasnik ne voli da im njihov ljubimac utisne svoj vlažni nos u lice nakon dugog puta?

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 09.

9. Tko će se igrati skrivača?

Iako većina pasa trči ususret svojim vlasnicima i laju kad se vraćaju s dugog puta, ostali se vole sakriti očekujući da će ih njihovi vlasnici potražiti. To ne znači da im ne nedostajete, stoga ih pronađite i bar nakratko poklonite im punu pažnju čim se vratite.

How Dogs Show Theyre Happy to See Owners 10.

10. Baš ništa

„Hej stari, evo me!“ Hrk, hrk... Ako vaš pas nastavi spavati ili ne napravi baš ništa kad uđete u kuću, to ne znači da mu ne nedostajete. Neki psi samo čekaju da se stisnu uz vas, dok drugi (s vremenom) mogu naviknuti da vas nema tijekom dugih razdoblja i znaju da ne trebaju izvoditi predstave kako bi dobili vaš zagrljaj.

Psi definitivno imaju jedinstvene načine na koje pokazuju koliko im nedostajete kad se vratite s puta. Neki od tih trenutaka podsjetit će vas zašto svog ljubimca toliko volite.

little sleeping French bulldog puppies lying on a beautiful green grass

Biografija autora

$authorImageAlt

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger je predavačica, spisateljica i majka dvoje djece, vlasnica triju pasa i triju mačaka. Uživa u aktivnom i ekološkom stilu života.