Ponašanje i izgled

Upoznajte osobnost svog psa pregledom naše zbirke članaka. 

0 Results ordered by

Relevance

Pročitajte misli vašeg psa

Gotovo svakodnevno postavljamo si pitanja o ponašanju našeg psa. Na primjer: Je li mu dobro? Zašto toliko voli kopati rupe? Je li svo to lajanje doista potrebno? Nema sumnje, psihologija pasa je složena, ali isplati se pokušati shvatiti njihov način razmišljanja i razloge njihova ponašanja. Iako psi koriste različite zvukove i signale, možete naučiti njihov žargon tako da obratite pažnju na položaje tijela i izraze lica. To će vam omogućiti da se povežete sa svojim psom i pružite mu sigurnost te dobre zdravstvene uvjete.

Ponašanje i psihologija pasa 

Ono što pas čini može vam reći mnogo o tome kako se osjeća. Iako ne govorite "psećim jezikom", razumijevanje ponašanja psa ključno je kako biste mu pružili sjajnu skrb. Na primjer, što ako je već prošao obuku kućnog ponašanja, ali počne kršiti pravila? To može biti znak zdravstvenih poteškoća pa je potrebna kontrola kod veterinara. Kod psića žvakanje svega i svačega može biti uobičajeno tijekom učenja komuniciranja. No ponekad psi grizu iz anksioznosti, straha ili agresije. Ova negativna ponašanja najbolje je regulirati čim se pojave, stoga uvijek zatražite savjet veterinara ako ste zabrinuti u vezi ponašanja svog psa. Ukratko, mnoge zdravstvene poteškoće mogu uzrokovati čudna ili nepoželjna ponašanja, ali ako na njih obratite pažnju, psa možete održati zdravim i sretnim.  

Pseći govor tijela

Psi su nevjerojatno ekspresivni kada je riječ o njihovu tijelu. To obuhvaća njihovo lice, uši, rep i opće držanje tijela. Na primjer, ako je pseći rep podvijen, tijelo postavljeno nisko, nos naboran, uši usmjerene unatrag, a usne u laganom grču, to je siguran znak da je zabrinut. No ako je njegov rep usmjeren prema dolje i opušten, uši podignute, glava postavljena visoko, usta otvorena (s malo isplaženim jezikom), vrlo je opušten i želi se igrati. Psi mogu biti različitih raspoloženja, popraćenih mnogim držanjima tijela, ali sve su to vrlo važne poruke.