Često postavljana pitanja

U nastavku ćete pronaći informacije koje naši klijenti često traže o Hill's™ hrani za kućne ljubimce. Ako ne pronađete ono što tražite, obratite nam se s pitanjima.

Često postavljana pitanja

 • Najvažnija pitanja

  Koliko hrane trebam davati ljubimcu?

  Baš kao što se količina konzumirane hrane razlikuje od osobe do osobe, isto je i s ljubimcima. Većina Hill's™ proizvoda sadrže smjernice o hranjenju na ambalaži koje vam pomažu da odredite odgovarajuću količinu hrane za svog ljubimca. Međutim, smjernice za hranjenje samo su početak. Za zdravlje ljubimaca ključno je da se njihovo fizičko stanje redovito prati, a količina hrane podešava po potrebi. Hill's™ preporuke za hranjenje svog ljubimca potražite pomoću birača proizvoda.

  Koja je razlika između hrana Prescription Diet™ , Science Plan™ , Ideal Balance™ i VetEssentials™?

  Hrana Prescription Diet™  formulirana je za određena zdravstvena stanja koja se mogu razviti kod ljubimaca. Hrana Prescription Diet dostupna je kod veterinara ili ovlaštenih online dobavljača. Ako imate ljubimca sa zdravstvenim poteškoćama, obratite se veterinaru kako biste provjerili je li hrana Prescription Diet odgovarajuća za vašeg psa ili mačku. Prescription Diet klinička je prehrana za bolju kvalitetu života™.

  Hrana za kućne ljubimce Science Plan™ formulirana je za zdrave kućne ljubimce u različitim životnim fazama. Hrana za zdrave ljubimce Science Diet pruža klinički dokazane prednosti za vitalnost i blagostanje za sve životne faze i stilove uz cijeli asortiman precizno uravnoteženih proizvoda. Science Diet sadrži 100% onoga što ljubimci trebaju, 0% onoga što ne trebaju. Science Diet sadrži najbolje prirodne sastojke koje će vaš ljubimac obožavati, bez umjetnih boja, okusa ili konzervansa za njegov sretan i zdrav život.

  Ideal Balance™ prirodna je hrana za zdrave ljubimce u različitim životnim fazama. Ideal Balance je BEZ kukuruza, pšenice, soje i BEZ umjetnih boja, okusa i konzervansa. Osim kvalitetnih prirodnih sastojaka, proizvodi Ideal Balance ispunjavaju precizne Hill's profile više od 50 nutrijenata za savršeno uravnoteženu prehranu i optimalno zdravlje kućnih ljubimaca.

  VetEssentials™ preventivna je hrana za sve životne faze. Svaka hrana za kućne ljubimce VetEssentials™ donosi pet zdravstvenih prednosti za ljubimce u svim fazama njihova života. Uz redovito vježbanje i kontrolne preglede kod veterinara, VetEssentials™ maksimalno povećava potencijal zdrave budućnosti vašeg ljubimca. Hrana VetEssentials™ dostupna je kod vašeg veterinara.


  Ne proizvodimo Science Diet, Ideal Balance ili VetEssentials proizvode kao zamjenu za Prescription Diet proizvode.

  Koji je rok trajanja Hill's™ hrane koju jede moj ljubimac? Kako mogu sačuvati hranu?

  Provjerite rok trajanja naše hrane i saznajte savjete kako je održati svježom.

  Gdje mogu kupiti Hill's™ hranu za kućne ljubimce?

  Hrana Prescription Diet™  dostupna je u većini veterinarskih klinika i bolnica. Ako trebate pronaći veterinara na svom području, možemo vam pomoći. Hrana Prescription Diet™ također je dostupna online u veterinarskim klinikama s online trgovinama i kod ovlaštenih online dobavljača.

  Hrane Science Plan™ i Ideal Balance™ dostupne su u većini veterinarskih klinika i bolnica, specijaliziranih trgovina za kućne ljubimce i kod nekih stručnjaka za uređivanje ljubimaca. Možemo vam pomoći da pronađete veterinara ili dobavljača u vašoj blizini. Hrane Science Plan™ i Ideal Balance™ također su dostupne online kod ovlaštenih dobavljača.

  Mogu li Hill's™ hranu za kućne ljubimce kupiti online?

  Hrane Science Plan™  i Ideal Balance™ dostupne su online kod ovlaštenih online dobavljača.

  Hrana za kućne ljubimce Prescription Diet™ dostupna je kod vašeg veterinara i online kod ovlaštenih dobavljača.

  Za sve informacije o hranama za kućne ljubimce Science Diet™ , Ideal Balance™, Prescription Diet™ ili VetEssentails™ posjetite naš odjeljak Proizvodi.

  Koliko kalorija sadrži moja Hill's™ hrana za kućne ljubimce?

  Broj kalorija razlikuje se od proizvoda do proizvoda jer je svaki predviđen za određenu životnu fazu i stil života. Sadržaj kalorija svake naše hrane naveden je u našem online biraču proizvoda.

  Je li moja hrana za ljubimce dostupna kao suha, konzervirana ili kao poslastice?

  Za prikaz svih dostupnih opcija vaše hrane za kućne ljubimce upotrijebite naš online birač proizvoda.

  Pružate li jamstvo za Hill's™ hranu za kućne ljubimce?

  Za svu Hill's hranu za kućne ljubimce vrijedi naše jamstvo. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni hranom za kućne ljubimce Prescription Diet™, Science Diet™, Ideal Balance™ ili VetEssentials™, jednostavno vratite neiskorišteni dio hrane na mjesto kupnje za povrat novca ili zamjenu.

 • Hranjenje i liječenje s Hill's™ hranom za kućne ljubimce

  Moj je ljubimac izbirljiv, kako mogu poboljšati okus njegove hrane? Mogu li ljubimcu davati ljudsku hranu ili ostatke jela?

  Testovi okusa pokazuju da ljubimci preferiraju hranu za kućne ljubimce Hill's™ u odnosu na mnoge druge vodeće marke, no shvaćamo da neki ljubimci mogu biti izbirljivi. Da bismo vam pomogli, primijenite neke od savjeta u nastavku kako biste svog ljubimca potakli da jede.

  If you are starting to feed your pet a new food, refer to the 7-Day Transition Schedule for psi ili mačke Ako uvodite novu hranu, preporučujemo da prijelaz sa stare hrane na novu bude postepen.

  • If you are starting to feed your pet a new food, refer to the 7-Day Transition Schedule for dogs or cats. A gradual transition from the current food to a new food helps wean your pet from one food to another.
  • Ljubimca hranite preciznim obrocima u propisanim dnevnim količinama koje ćete stavljati u njegovu zdjelicu. Ako ljubimcu dajete više od jednog obroka dnevno, podijelite ukupnu količinu na broj obroka.
  • Psi za hranjenje trebaju 10-20 minuta. Zatim uklonite preostalu hranu i nemojte ga hraniti do sljedećeg obroka. Ne zaboravite da je hrana mnogo boljeg okusa kad smo gladni!
  • Ako ljubimcu dajete suhu hranu, pokušajte ga hraniti tako da komadiće držite na dlanu i prvih nekoliko hranjenja pružite mu male količine.
  • Dodajte nekoliko jušnih žlica tople (ne vruće) vode jednoj porciji suhe hrane. Ostavite mješavinu da odstoji nekoliko minuta kako bi komadići omekšali, a zatim poslužite. U jednom navratu namočite dovoljno hrane za jedan obrok kako se ostatak ne bi pokvario. Namočenu hranu ne ostavljajte dulje od četiri sata.
  • Možete napraviti umak od hrane za kućne ljubimce koji ćete pomiješati sa suhom hranom. U tu svrhu dodajte nekoliko jušnih žlica tople (ne vruće) vode ekvivalentnoj konzerviranoj hrani. Prelijte umak po suhoj hrani i poslužite. Pripremite hrane samo za jednu porciju kako se ostatak ne bi pokvario.
  • Za bolji okus suhe i konzervirane hrane dodajte malo pilećeg temeljca s malo soli ili tekućine ocijeđene iz limenke tune u salamuri. Pripremite hrane samo za jednu porciju kako se ostatak ne bi pokvario. (Ne primjenjujte ovaj savjet za hranu Prescription Diet™ z/d™ ili d/d™.)

   

  Ne preporučujemo da ljubimcima dajete ljudsku hranu i ostatke jela. Veterinari čvrsto vjeruju da ostaci hrane ili "ljudska" hrana mogu uzrokovati višak ili nedostatak nutrijenata u prehrani ljubimaca, što s vremenom dovodi do zdravstvenih poteškoća (kao što je pretilost). Također, ostaci jela ili "ljudska" hrana mogu ljubimca učiniti izbirljivim.

  Kako mogu prijeći na novu hranu za svog psa ili mačku?

  Kućni ljubimci stvorenja su navika i možda će im trebati pomoć prilikom prelaska na novu hranu. Osim ako veterinar preporuči drugačije, postupno uvodite novu hranu tijekom sedam dana. Pomiješajte novu hranu s trenutnom hranom svog ljubimca, postupno povećavajući količinu dok potpuno ne prijeđete na novu hranu.

  Većina ljubimaca spremno prihvaća novu hranu, ali neki su manje skloni odustati od onoga što im je poznato. Ako vaš ljubimac pruža otpor, možete pokušati sljedeće:

  • Zagrijte hranu ili dodajte tople vode kako biste pojačali okus i miris hrane.
  • Pazite da hrana ljubimcu ne bude uvijek dostupna. Pokušajte mu davati obroke svaka tri-četiri sata, u trajanju 15-20 minuta po obroku.
  • Kada ljubimac prelazi na novu hranu, za bolji okus suhe i konzervirane hrane dodajte malo pilećeg temeljca s malo soli ili tekućine ocijeđene iz limenke tune u salamuri. (Ne primjenjujte ovaj savjet za hranu Prescription Diet™ z/d™ ili d/d™.)

  Mogu li svom psu davati poslastice iako jede hranu Prescription Diet™?

  Prescription Diet™ Canine Treats niskokalorične su poslastice s ograničenom količinom minerala za pse koji uzimaju hranu Prescription Diet. Do 10 posto energetskih potreba svog psa možete ispuniti poslasticama Prescription Diet Canine Treats bez gubitka odgovarajućeg profila nutrijenata koji su mu potrebni za regulaciju zdravstvenog stanja. Pitajte svog veterinara jesu li poslastice Prescription Diet Canine Treats odgovarajuće za vašeg psa koji uzima proizvode Prescription Diet:

   

  • Prescription Diet b/d Canine
  • Prescription Diet c/d Canine
  • Prescription Diet g/d Canine
  • Prescription Diet h/d Canine
  • Prescription Diet j/d Canine
  • Prescription Diet k/d Canine
  • Prescription Diet r/d Canine
  • Prescription Diet w/d Canine
  • Prescription Diet Metabolic Canine
  • Prescription Diet j/d Canine
  • Prescription Diet r/d Canine
  • Prescription Diet w/d Canine
  • Prescription Diet d/d Canine dogs
  • Prescription Diet i/d Canine
  • Prescription Diet z/d Canine

   

  • Prescription Diet  Metabolic Feline
  • Prescription Diet  m/d  Feline
  • Prescription Diet  r/d  Feline
  • Prescription Diet  w/d  Feline

   

  Za mačke koje konzumiraju Prescription Diet proizvode

  Količina poslastica napravljenih kod kuće, prema receptu: oko dvadesetak komada

  Za mačke

  Za pse

 • O Hill's Pet Nutrition, Inc

  Kakva je posvećenost tvrtke Hill's dobrobiti životinja?

  U tvrtki Hill's posvećeni smo dobrobiti svih životinja, od onih za koje se brinemo mi, do vaših kućnih ljubimaca. Saznajte više o posvećenosti tvrtke Hill's dobrobiti životinja.

  Jesu li prilike zapošljavanja u tvrtki Hill's navedene na vašem web-mjestu?

  Posjetite naš odjeljak Karijere za više informacija o poslovima dostupnima u tvrtki Hill's.

 • O našoj web stranici

  Kako se registrirati?

  Registrirajte se ovdje.

  Zaboravio sam svoj korisnički ID. Možete li mi ga poslati?

  Pošaljite nam vaše ime i prezime te adresu e-pošte, a mi ćemo vama poslati vaš korisnički ID.

  Zaboravio sam lozinku. Mogu li dobiti novu?

  Pošaljite nam vašu adresu e-pošte, a mi ćemo vama novu lozinku.

  Moj je račun zaključan iz sigurnosnih razloga. Kako mogu otključati svoj račun?

  Zbog neuspjelih prijava vaš je račun zaključan iz sigurnosnih razloga. Ponovo ćemo aktivirati vaš račun i postaviti novu lozinku, samo nam pošaljite vaš korisnički ID.

  Prošao sam odjeljak Česta pitanja, ali svejedno imam pitanje za Hill's. Kako mogu nekoga kontaktirati?

  Obratite se odjelu za odnose s klijentima s vašim pitanjima.

  Zašto Hill's koristi kolačiće na svom web-mjestu?

  Hill's koristi kolačiće u ograničenoj mjeri kako bi vam ponudio najbolje moguće korisničko iskustvo.

  Naše web-mjesto rabi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Neki kolačići Vas "pamte" kako bismo prikazali web-mjesto na prilagođeni način kada ga ponovo posjetite. Drugi kolačići prate broj posjetitelja naših stranica kako bismo poboljšali ukupan korisnički dojam web-mjesta, dok su neki kolačići ključni za funkcioniranje web-mjesta. Ako vas ne smetaju kolačići, odaberite U redu za nastavak pregledavanja. Ako niste sigurni, pročitajte naše uvjete i odredbe ili promijenite osobne postavke kako biste imali potpuni nadzor nad kolačićima.