Jesu li loše navike vašeg psa loše po njegov stomak?

Objavio/la
min čitanja

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Pronađite hranu koja odgovara potrebama vašeg ljubimca

Psi su po prirodi radoznali skupljači. To znači da mogu nanjušiti i gricnuti svašta što ne bi trebali: pokvarenu hranu, raspale strvine i odbačene ljudske grickalice, pa čak i kakicu drugih životinja.

Nije iznenađujuće da te loše navike mogu dovesti do problema s trbuhom, najčešće uz povraćanje i proljev. Iako su mučnina i stvari poput krvave ili vodenaste stolice neugodne i za psa i za vlasnika, ti simptomi obično prođu relativno brzo. Ako vaš pas voli istraživati kante za smeće i stalno njuška po podu u nadi da će naići na slastan zalogaj, morat ćete to spriječiti jer jedenje otpadaka može izazvati svakakve poremećaje u probavi. Rešetkasta brnjica ili rad na poslušnosti mogu učiniti veliku razliku.

Hranjenje kvalitetnom psećom hranom, držanje rutina i kontroliranje količine hrane mogu pomoći u očuvanju zdravlja gastrointestinalnog sustava.

No želučane tegobe kod nekih pasa mogu postati i trajniji problemi. Razlozi tomu mogu biti brojni, od netolerancije na hranu, upale crijeva do drugih bolesti kao što su problemi s jetrom. Kod pasa s dugotrajnim problemima probavnu je funkciju moguće očuvati uz posebno formuliranu hranu Hill’s Prescription Diet, sukladno problemu od kojeg pate. Zamolite svojeg veterinara da vam preporuči hranu najprikladniju za probavni poremećaj ili vezani problem koji muči vašeg ljubimca.

Vezani članci

 • Healthy skin and a healthy coat

  An important part of keeping your dog in good condition is by making sure he has healthy skin and a healthy coat. The amount of care your dog needs will vary but all dogs should have a good grooming regime.
 • Taking your dog to the vet

  Trips to the vet can be a challenge for dog owners. Read these tips to have a better vet visit for your dog, including transporting the dog with a carrier.
 • Seasonal

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Razumijevanje vašeg minijaturnog psa i briga o njemu

  Dogs running Saznajte po čemu se potrebe malih pasa razlikuju od onih ostalih pasa te pročitajte korisne savjete kako ih zadovoljiti.

Vezani proizvodi