Novi vlasnici kućnih ljubimca: Psi

Razmišljate o tome da nabavite psića? Ovim člancima nastojimo vam to iskustvo maksimalno pojednostaviti.

0 Results ordered by

Relevance

Donošenje psića ili starijeg psa kući

Čestitamo! Donijeli ste veliku odluku da svoje kućanstvo povećate za jednog krznenog člana! Iako je to jedan od najuzbudljivijih događaja, golema je odgovornost. Zahtijeva mnogo pripreme i opreme za psa. No prije nego što se uputite u trgovinu za kućne ljubimce, odgovorite na sljedeća pitanja: Znate li za pouzdanog veterinara? Je li vaš dom prilagođen kućnim ljubimcima? Ako imate djece, jeste li s njima razgovarali o važnosti nježnog postupanja s ljubimcem? Ova su pitanja samo početak. Napravite popis za provjeru s pitanjima na koja trebate odgovoriti. Zatim pročitajte naše korisne članke u kojima ćete pronaći informacije o dome kako postići da se vaš novi najbolji prijatelj osjeća dobrodošlim. 

Prije nabave 

Bez obzira na to usvajate li psa iz prihvatilišta ili ga dobivate od prijatelja, postoje neke stvari koje trebate učiniti prije nego što ga dovedete kući. Prvo se trebate pobrinuti da svi opasni i vrijedni predmeti: kemikalije, sredstva za čišćenje, odjeća, obuća, knjige itd. budu izvan kuće ili dohvata. To znači držanje ormarića zaključanima, radnih površina i podova čistima, a električnih kabela i žica izvan dohvata ili pričvršćenih za zidove. Kao što već vjerojatno znate, psići vole žvakati. Stoga se pobrinite da ima mnogo igračaka kako bi zadovoljio taj nagon. To vam može sačuvati nekoliko pari obuće! Psa ćete također morati postupno predstaviti djeci. To činite opušteno i polako kako bi djeca imala pozitivno iskustvo sa psom svaki put. Stvari su još kompliciranije ako su tu drugi ljubimci. Ako se ispočetka ne slažu, držite ih u odvojenim prostorijama i puštajte ih da postupno provode sve više vremena zajedno. Nadzirite ljubimce kada su zajedno dok ne budete potpuno sigurni da se svi slažu.  

Nakon dolaska kući

Prvih nekoliko dana nakon dovođenja psića u novo okruženje bit će razdoblje prilagođavanja ne samo za članove vaše obitelji, nego i za psa. Pružite mu udobnost tako što ćete nabaviti osnovne potrepštine (ogrlicu i uzicu, hranu, podlogu za hranjenje, posudice za vodu i hranu itd.) Nabavite neke igračke i stvorite sigurno okruženje tako da uklonite otrovne biljke, zaključate sredstva za čišćenje i zatvorite zahodsku školjku. Kako se budete upoznavali, pas će vam postupno pokazati što mu se sviđa, a što ne. Samo polako, budite strpljivi i uživajte u svakom trenutku novog prijateljstva.