Novi Vlasnik Kućnog Ljubimca: Mačaka 

Razmišljate o tome da postanete vlasnik mačke? Ovim člancima nastojimo vam to iskustvo maksimalno pojednostaviti. 

0 Results ordered by

Relevance

Što očekivati prilikom nabave kućnog ljubimca

Trenutno se vjerojatno pitate "Trebam li nabaviti mačku?". Pitanje je zanimljivo i treba ga shvatiti ozbiljno. Mačka je velika odgovornost, stoga prije nego što za nju kupite košaru i igračke, odgovorite na sljedeća pitanja: Znate li za pouzdanog veterinara? Je li vaš dom prilagođen kućnim ljubimcima? Jeste li razgovarali s ukućanima ili djecom o važnosti nježnog postupanja s mačkom? Ova su pitanja samo početak. Pročitajte više kako biste dobili odgovore i korisne informacije o tome kako svog novog najboljeg prijatelja godinama održati sretnim i zdravim. 

Priprema doma za mačku

Mačka u kući ne mijenja samo položaj namještaja, nego i vaše prioritete. Prvo se trebate pobrinuti da svi opasni i vrijedni predmeti: kemikalije, sredstva za čišćenje, odjeća, obuća itd. budu izvan kuće ili dohvata. To znači držanje ormarića zaključanima, radnih površina i podova čistima, a električnih kabela i žica izvan dohvata ili pričvršćenih za zidove. Mačku ćete također morati postupno predstaviti djeci. To činite polako i opušteno kako bi mačka prirodno pronašla mjesto u obitelji. Stvari su još kompliciranije ako su u obitelji i drugi ljubimci. Počnite tako što ćete drugim ljubimcima dati da onjuše igračku ili predmet kojim se igrao novi ljubimac, što omogućuje postupno izlaganje i privikavanje na njega. Te susrete uvijek nadzirite dok ne budete sigurni da je sve u redu i da se ljubimci slažu.

Nakon dolaska kući

Ako nikad prije niste imali mačku, iskustvo može biti stresno, ali mnogo je toga što možete učiniti kako biste zajedno s njom "stali na svoje šape". Pružite joj udobnost tako što ćete nabaviti osnovne potrepštine (kutiju za mačku, hranu, posudice za vodu i hranu itd.) Nabavite neke igračke i stvorite sigurno okruženje tako da uklonite otrovne biljke, zaključate sredstva za čišćenje i zatvorite zahodsku školjku. Kako se budete upoznavali, mačka će vam postupno pokazati što joj se sviđa, a što ne. Samo polako i uživajte u svakom trenutku novog prijateljstva.