Rutinska njega

Putem ovih članaka saznajte više o tome kako se brinuti za svoju mačku. 

0 Results ordered by

Relevance

Briga za vašu mačku

Kao vlasnik mačke mnogo toga morate uzeti u obzir. Jedna od njih je da nijedan vlasnik mačke nije savršen! Većina vlasnika uči u hodu, ali za sad potražite odgovore pritiskom na ovdje navedena pitanja. 

Pravilna kućna njega

Vaš dom možda je najudobnije mjesto, ali može biti i opasno ako ne poduzmete odgovarajuće mjere opreza. Prilagodite svoj dom mački tako da sve pokušate sagledati iz mačje perspektive. Možda primijetite otvorene ormariće. Zaključajte ih kako biste spriječili pristup otrovnim kemikalijama poput antifriza. Bilo kakve žice ili kabeli koji vise mogu biti korak do štete ili ozljede. Također, kućne biljke postavite izvan dohvata jer su neke od njih otrovne za mačke. To su samo neke opasnosti koje treba uzeti u obzir. Više informacija potražite u člancima u ovom odjeljku. 

Putovanje s mačkama

Većina mačaka ne vole putovati. Zapravo preferiraju svoj teritorij i ne osjećaju se ugodno daleko od kuće. No ako odlučite krenuti na put ili se s mačkom selite u novi dom, treba vam odgovarajuća, zatvorena košara za prenošenje dok se ne navikne na novi teritorij. Letenje s mačkama zahtijeva malo dodatnog planiranja jer neke zrakoplovne kompanije zahtijevaju da mačke putuju u zasebnom dijelu zrakoplova koji je grijan i pod tlakom. 

Uređivanje vaše mačke

Kao što već vjerojatno znate, većina mačaka provode velik dio dana uređujući se, ali ponekad trebaju dodatnu pomoć (npr. ako im se krzno zapetlja). Kad god je uređujete, provjerite je li opuštena. Ako je trebate počešljati, počnite s četkanjem njezinih omiljenih točaka, a zatim nježno i polako nastavite na druga područja kako biste oboje imali pozitivno iskustvo.